Hirdetések

Ullmann Péter Ágoston könyve ismét elérhető!

Az “Inkább létezni, mint látszani” c. könyv második, bővített kiadása elérhető a Szent Gellért Kiadó oldalán ide kattintva, ahol a könyv ismertetőjét is elolvasható, és személyesen is megvásárolható az Apátságban.

Eheti hirdetéseink:

Június 1. Kedd: Szent Jusztínusz vértanú – emléknap
reggel ½ 7: Matutínum és laudes
reggel ¼ 8: Szentmise
este 6: Vesperás
Június 2. Szerda: Szent Marcellínusz és Szent Péter vértanúk – emléknap
reggel ½ 7: Matutínum és laudes
reggel ¼ 8: Szentmise
este 6: Vesperás
Június 3. Csütörtök: (Úrnapja) Lwanga Szt. Károly és társai vértanú – emléknap
reggel ½ 7: Matutínum és laudes
reggel ¼ 8: Szentmise
du. 5: Szentségimádás
este ½ 6: Vesperás és matutínum
Június 4. Péntek: Szent Quirinus püspök és vértanú – emléknap (Elsőpéntek)
este ½ 6: Vesperás
este 6: Szentmise
Június 5. Szombat: Szent Bonifác püspök és vértanú – emléknap
reggel ½ 7: Matutínum és laudes
reggel ¼ 8: Szentmise
de. ½ 10: Ünnepi szentmise Szt. Norbert tiszteletére – Élő közvetítés
este 6: Vesperás és matutínum
Június 6. ÚRNAPJA (évközi 10. vasárnap)
reggel 7: Laudes
½ 8: Szentmise
de. ½ 10: Szentmise
este ½ 6: Vesperás
este 6: Hagyományos rítusú szentmise
Kérjük az úrnapi stációk előkészítőit egyeztetésre!
Premontrei közösségeink elhunyt testvéreiért és nővéreiért, barátaiért és jótevőiért rendi szabályzatunk szerint évente két általános halotti szolgálatot végzünk, az egyiket Szentháromság vasárnapja után, mely valószínűleg a rákövetkező héten lesz.
Szent Norbert-nap
• Június 4-én, pénteken délelőtt 9 órakor lesz a Premontrei Iskolaközpont diákjáinak Szent Norbert-napi miséje.
• Június 5-én, szombaton de. ½ 10-kor lesz templomunkban a plébániai, de egyben az öregdiákok számára közvetített Szent Norbert-mise. A templomban a szentmise nyilvános, mindenkit szeretettel várunk a 900 éves jubileumi esztendő Szent Norbert-ünnepére! Idén június 6-a Úrnapjára, vasárnapra esik. A liturgikus ünneplés ekkor nem lehetséges.
Plébániai hittan
Szentháromság vasárnapjához kapcsolódó keresztrejtvényt mellékelten küldjük.
Nyári tábor
Egyházközségi nyári tábort szervezünk idén is Balatonlellére, ahová az egyházközség valamennyi tagját szeretettel hívjuk és várjuk. Időpont: 2021.06.28–07.03. A részvételi díjból 30–45% kedvezményt biztosítunk rendi, egyházközségi és pályázati forrásokból. Jelentkezés: 2021. május 1-től a létszám beteltéig. További részletek és jelentkezés a plébánia weboldalán.
A szervezőcsapatba szintén örömmel veszünk jelentkezőket, akár egy-egy programötlettel kapcsolatosan is!
A hatályos rendelkezések szerint a szálláshelyeket a felnőtt vendégek védettségi igazolvánnyal, de a felügyeletük alá tartozó 18 év alatti gyermekek védettségi igazolás nélkül látogathatják. Jelenlegi tudásunk szerint júniusban és júliusban egészen biztosan szükséges lehet még felnőttek számára a védettségi igazolvány meglétére a szállásokon!
Járvány ideje van
• Isten fizesse meg a plébániai bankszámlára küldött persely- és egyéb adományokat!
• Kérem továbbra is híveinktől az egyéni vagy családi imádságot az emberek testi és lelki egészségéért, a betegek gyógyulásáért, a járvány megszűnéséért. Imádkozzunk a járvány megfékezésében fáradozókért és a felelős világi vezetőkért!
Premontrei 900
• Május 28-án, pénteken megnyílt a Premontreiek 900 – a 900 éves premontrei rend története Magyarországon c. időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban, Budapesten. A kiállítás szeptember 15-ig látogatható. Nagyon sok szép dolog van felvonultatva gödöllői rendházunkból és templomunkból, és persze sok más helyről is, különleges környezetben. A megnyitó esemény felvétele.
• A Premontrei Rend alapításának 900 éves évfordulójára emlékező jubileumi év 2020. ádvent 1. vasárnapjától (november 29.) 2022. január 9-ig (Urunk megkeresztelkedésének ünnepéig) tart. A jubileumi évre generális apátunk kérésére rendünk a következő kiváltságot kapta az Apostoli Penitenciáriától: a rend tagjai és a templomaikhoz kötődő hívek számára naponta egyszer elnyerhető, a halottak üdvéért felajánlható teljes búcsút engedélyez a szokásos feltételek mellett (szentgyónás, szentáldozás, imádság a Szentatya szándékára), amennyiben felkeresnek egy, a rendhez tartozó vagy a rend által ellátott templomot.