Nyári tábor 2017

Egyházközségi nyári tábor 2017

Fényképek

A Gödöllői Premontrei Plébánia 2017. június 26-30. között tartotta első plébániai táborát, melyre a közösség valamennyi tagját hívta és várta. A tábor helyszíne Gödöllő Város balatonlellei üdülője volt.

A táborba közel százan vettek részt, közülük nagyrészt kisgyermekes családok voltak, továbbá ministránsok, szkólások, hittanosok és az idősebb generáció is képviseltette magát.

A tábor szervezését és lebonyolítását egy csapat koordinálta, akik nagy lelkesedéssel készítették elő a tábort, felosztva egymás között az egyes programok megszervezését.

Hétfőn a templom előtt gyülekeztek a táborba indulók. A helyszínre érve a regisztrációt követően elfoglalták előre beosztott helyeiket: a családok önálló szobát kaptak, a ministráns, szkólás és hittanos gyerekek pedig külön lakrészt.

Minden nap három liturgikus esemény volt, megadva a tábor lelki alapjait és lüktetését: laudes szentmisével, napközi imaóra és vesperás.

Az első nap az utazás fáradalmainak kipihenésével és strandolással telt, kinek-kinek igényei szerint. Az estét a Légli picészet közreműködésével borkóstoló és beszélgetés zárta.

Kedden Szent László ünnepe köré terveztük a tábor napját. Reggelit követően Simon Bence régész előadását hallgathatták meg a táborlakók, miközben a kisgyermekeknek tartott foglalkozást Hídvéginé Ollé Melinda és Benderné Jelinek Eszter. Ezt követően a Hídvégi házaspár szervezésében kézműveskedéssel folytatódott a program. Délután pedig elzarándokoltunk Somogyvárra, a Szent László alapította bencés monostor romjaihoz, ahol az állami rendezvénysorozat részeként népvesperást énekeltünk, majd körbejártuk a romokat. Az estét közös filmnézés és esti mese zárta.

Szerda délelőtt Várszegi Tamás és Várszeginé Bajnóczi Teréz szervezésében sportos-játékos vetélkedőn vehettek részt kicsik és nagyok, vidámsággal és izgalommal megtöltve a tábort. Eközben kitölthették azt a Szent Lászlóhoz kapcsolódó vetélkedőt, amelyet Kocsisné Izing Szilvia készített elő. A délután strandolással és pihenéssel telt, az estét pedig a balatoni vitorlázás tette felejthetetlenné.

Csütörtökön délelőtt korosztályonkénti lelkiprogramok, beszélgetések voltak, a délután folyamán pedig újra, a strandolni és pihenni vágyók legnagyobb örömére, szabadprogram volt. Az este folyamán a Szent László vetélkedő eredményhirdetése után Kocsis Csaba vezetésével népdaléneklés, majd a gyermekek lefektetését követően a felnőtteknek közös beszélgetés zajlott.

Pénteken délelőtt még közös kirándulást tettünk a balatonboglári gömbkilátóhoz, majd a táborzáró hálaadó szentmisét és ebédet követően, testileg-lelkileg feltöltődve, a jövő évi folytatásban bízva búcsúztunk egymástól.