Nyári tábor 2019

Egyházközségi nyári tábor 2019

Fényképek

A beszámoló idén a résztvevők visszajelzéseiből áll össze:

Mindig különleges egész nap több családnak együtt lenni és csatlakozni minden nap a reggeli, déli és esti zsolozsmákhoz és miséhez. Nagy örömet okozott, hogy jó időnk volt és együtt lehetett a szabadban mindenki. A gyerekek fürödhettek, játszhattak, és a szülők is együtt lehettek a közelben. Nagyon jól sikerültek a közös játékok (és a nyeremények külön nagy meglepetést okoztak), énekes próbák, szép volt a nagy platánfák árnyékában hallgatni/énekelni a Balaton-parton. Az egy hét alatt nagy volt a választék az előadásokból, filmvetítésekből, kézműves foglalkozásokból. A fürdés és a kötetlen beszélgetések mellett lehetett bővíteni az ismereteinket bibliai tanításokból, tánctörténetből, informatikából, borokból és whiskyből. Nagy öröm volt látni és hallgatni Péter atyát is, aki egy meleg napon csatlakozott hozzánk. A táborban sok gyermek megtapasztalhatta, milyen nehéz (és egyéb élménydús) reggel időben felkelni, ha az este nem akar véget érni. Felemelő volt énekelni és figyelni a Bencések ezeréves Tihanyi Apátságában. Mindenkinek jól esett a Apátságban a közös zsolozsma és a Bencés testvérek kedves köszöntése.
(Dani és családja)

Teri: “Az énekpróbák, a közös pancsolás a gyerekekkel és az esti társasjátékozás.”
Csani: Az hogy, voltunk a tandon.
Márti: Az hogy, bementünk a vízbe.
Lőrinc: Ájájá, ü-ü-ü!
Tomi: “A legnagyobb örömöt a gyerekekkel való fürdőzés és játék jelentette nekem, illetve az, hogy Tihanyban levendulás fagyit ettünk.

Nekünk a legnagyobb élmény a “törzsi” együttlét volt, hogy mindenki mindenkire odafigyelt, hogy mindenki pozitívan viszonyult a programokhoz, és hogy együtt énekelhettünk!
(Sára)

Röviden: klassz társaság, igazi strandidő.
Amiért leginkább hálás vagyok, hogy miközben a gyerekek táncoltak, énekeltek, versenyeztek, kézműveskedtek, a szervezők nekünk, szülőknek is remek programokkal készültek. Ez a pár nap kiváló lehetőség volt az aktív kikapcsolódásra: az előadásokat hallgatva – beleértve a néptáncbemutatót is, és visszagondolva a tavalyi évre – bámulatba ejt, milyen sokszínűek vagyunk. Ki gondolta volna, hogy valaki még azt is meg tudja mondani, hogy melyik néptáncos figura kinek a nevéhez fűződik? Vagy hogy a jövő szupermarketjében betesszük az árut, lecsippantjuk és kisétálunk? Ki hallott már ezelőtt az angolszász whiskyről, amit kiürült tokaji hordóban érlelnek? A közös éneklések, beszélgetések, az utazások, kirándulások, fagyik: mind mind élmény volt! Köszönjük!
(Anna)

A vetélkedő margójára:
A Balatoni Bálna egy balatoni bálna,
kedvenc étele a balatoni málna.
Amikor beugrik a „Kék Balaton”-ba,
a „Törülközőn Ülők”-et bemossa a betonba.
Mindenféle „Fogrém”-mel felveszi a harcot,
a „Sárkány-béka” szörnyektől beszedi a sarcot.
A Balatoni Bálna, bár ragozhatom tovább,
eddig is kiderült, a Balatoni Király!