Heti hirdetések 2024/07. Évközi 6. hét

2024. február 11-18.

Febr. 11.     Évközi 6. vasárnap (Quinquagesima – Ötvenedvasárnap)

                   reggel 7: Laudes

                           ½ 8: Szentmise

                   de. ½ 10: Szentmise

                   du. ½ 6: Vesperás

                   este 6: Hagyományos rítusú szentmise


Febr. 12.     Hétfő

                   este ½ 6: Szentségimádás, benne: vesperás

                   este 6: Szentmise


Febr. 13.     Kedd

                   reggel ½ 7: Matutínum és laudes

                   reggel ¼ 8: Szentmise

                   este 6: Vesperás


Febr. 14.     HAMVAZÓSZERDA

                   reggel ½ 7: Matutínum és laudes

                   reggel ¼ 8: Szentmise

                   du. ½ 6: Vesperás

                   este 6: Szentmise


Febr. 15.     Csütörtök

                   reggel ½ 7: Matutínum és laudes

                   reggel ¼ 8: Szentmise

                   este 6: Vesperás és matutínum


Febr. 16.     Péntek

                   du. 5: Vesperás

                   du. ½ 6: Keresztút

                   este 6: Szentmise


Febr. 17.     Szombat: (Szent Evermód premontrei püspök)

                   reggel ½ 7: Matutínum és laudes

                   reggel ¼ 8: Szentmise

                   este 6: Vesperás és matutínum


Febr. 18.     Nagyböjt 1. vasárnapja

                   reggel 7: Laudes

                           ½ 8: Szentmise

                   de. ½ 10: Szentmise

                   du. ½ 6: Vesperás

                   este 6: Hagyományos rítusú szentmise


Egyebek:

  • Hétfőn este ½ 6 órakor vesperással együtt szentségimádást tartunk.
  • Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe után rendi közösségünk elhunyt testvéreiért, nővéreiért, barátaiért és jótevőiért általános halotti szolgálatot végzünk. Ennek időpontja idén február 13-a kedd, amikor reggel erre a szándékra halotti zsolozsmát és gyászmisét tartunk.
  • Február 14-e, hamvazószerda, a nagyböjt kezdete, szigorú böjti nap. Az előírások szerint háromszori húsmentes étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. A nagyböjti péntekek hústilalmi és kiemelten bűnbánati napok. A nagyböjtben szánjunk minél több időt imádságra, templomba járásra, önmegtagadásra, másoknak való segítségnyújtásra, jótékonykodásra, a bűnbánat gyakorlására és szentgyónásra!
  • A hamvazószerdai ünnepi nagyböjtkezdő szentmise a bűnbánati zsoltárok elimádkozásával és hamvazkodással este 6 órakor lesz, előtte vesperás. Jöjjünk minél többen!
  • Az Anyaklub hamvazószerdán közös lelkigyakorlatot tart a Premontrei Auditóriumban 10:30-tól, előtte 10 órától Ringató foglalkozás.
  • Február 15-én, csütörtökön este 7 órakor a Premontrei Auditóriumban Premontrei Egyházközségi Esték címen új sorozatot indítunk. Az első alkalommal az épülő apátsági templom tervezőjét, festő-, szobrász- és üvegablakfestő művészeit hívtuk meg vetítéssel egybekötött előadásra. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.
  • Nagyböjti péntekeken az esti szentmise előtt ½ 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk templomunkban.
  • Február 16-án, pénteken este ½ 7-kor, a szentmise után, az egyházközségi képviselőtestület megbeszélést tart.
  • Idén 17. alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával február 11. és 18. között. A Gödöllői Királyi Váróteremben február 12-én du. 5 órától egyházközségünk tagjai, Vörös Álmos és Júlia tartanak előadást. Imádkozzunk családjaink összetartozásáért, békéjéért és együttmaradásáért!
  • Hasonlóan a tavaly októberi kezdeményezéshez, a „40 nap az életért” életvédő mozgalom február 14. és március 24. között minden nap a váci Jávorszky Kórház előtt imádságos és békés jelenléttel engesztelésre és imádságra hív az anyaméhben veszélyeztetett magzatokért. Kérik a közösségek imádságos támogatását is. Templomunkban minden hónap 15-én szentmisét mutatunk be erre a szándékra.
  • A nagyböjti időszakban, március 3-9-ig, a Szent Ignác Lelkiségi Központ Mobil Manréza szolgálatának részvételével Kísért Imádság Hetét szerveznek Gödöllőn, ökumenikus formában. A nyitó alkalom a Szentháromság-templomban, a záró a Református templomban lesz. Várják azok jelentkezését, akik szeretnék személyes Istenkapcsolatukat elmélyíteni,  vállalják, hogy az imahét alatt legalább napi fél órát imádkoznak, és naponta találkoznak kisérőjükkel. Jelentkezni február 17-ig lehet a gabipall64@gmail.com címen.
  • A premontreiek gödöllői letelepedésének centenáriumi időszakában rend- és iskolatörténeti kiállítás nyílik február 29-én 17 órakor a Gödöllői Királyi Kastélyban. Aki részt kíván venni a megnyitón, kérjük, hogy jelezze szándékát az apatsag@premontrei.hu e-mail címen! A kiállítás március 1. és június 23. közt ingyenesen látogatható a Kastélyban.